Mededelingen 2016

22 augustus 2016

Door Guido van der Heijden© BN DeStem
©Camille Schelstraete

Na zeven pijlen viel de vogel en was André Elegeert kampioen

André Elegeert uit Koewacht werd afgelopen zondag Europees Kampioen boogschieten op de staande wip.

LOKEREN - Dat de nieuwe Europese Kampioen Staande Wip een Zeeuws-Vlaming zou worden, dat lag zondag al vast tijdens de finale. De eindstrijd in Lokeren werd er een tussen Sint Jansteen en Koewacht.

De kamp werd na zeven pijlen gewonnen door André Elegeert uit Koewacht. Hij schoot de vogel eraf. Hugo Merx uit Sint Jansteen, de regerend Nederlands kampioen, greep mis in Lokeren. Als wipschieten deed aan een tweede plaats, kon hij zich daarmee troosten. Maar de sport doet niet aan tweede plaatsen. Je wint of je verliest.

"Het was ontzettend spannend", weet Elegeert nog. "Die uit Sint Jansteen is een geweldige schutter, echt een topschutter. Het ging zeven rondes om en om. En toen was het feest."

Landentitel

Boogschieten op de staande wip is een sport die behalve in Zeeland, voornamelijk in België en Frankrijk wordt beoefend. In België en Frankrijk is de sport velen malen groter dan in Nederland. Toch pakte het Nederlandse team met overmacht ook de landentitel. Elegeert vond het wel een mooie stunt, zeker omdat het verschil met de twee grotere wipschietlanden groot was. "Dit is waar we het hele jaar naar uitkijken. Voor een ander zijn het de Olympische Spelen, voor ons is dat het EK.''

Elegeert zette zondag een unieke prestatie neer. Niet door de titel te pakken maar door dat voor de tweede keer te doen. Tien jaar geleden werd hij al Europees Kampioen in Frankrijk. "Ik hoorde gisteren dat ik waarschijnlijk de enige ben die ooit twee keer de titel heb gepakt."

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dewi deed mee namens s.v. Sint Jan bij de jeugd.

7 januari 2016

De onderhoudsploeg heeft deze dagen niet stilgezeten.
Afgelopen week is ons terrein voorzien van een drainagesysteem.
Hopelijk zijn we nu verlost van de wateroverlast, die ons terrein
teisterde zodra er een fikse regenbui viel. Een belangrijke verbetering
aan onze accommodatie. Prima werk verricht door onze mannen.