Bestuur

Leden

Historie

Koningen en Keizers

Europees Kampioenen

Viertallen 2018

Mededelingen 2018

Uitslagen 2018

Clubkampioenschap 2018

Foto-Album

Wist u dat...? deel 1

St-Jan in het nieuws     

Kalender

Videotheek

E-Mail

Links

Route naar het terrein

Heeft u ook iets voor       

" Wist u dat " ?

 

Mail het naar:

webmaster@svstjan.nl

17 november

Na jaren om een fritespan in de keuken gevraagd te hebben, brak de afgelopen week de klomp van Mario. Blijkt er op een verwaaide donderdagavond een frituur pan in werking was gesteld. Dat dit geen onzin is blijkt uit de volgende foto.

 

De druiven zijn zuur voor Mario, die doordeweeks wegens werk op donderdag niet kan. Dat iets bereiken niet lang hoeft te duren, word hier weer bewezen. Het gaat om de juiste man op de juiste plaats!

 

28 augustus 2018

 

Er op 26 augustus 2018 een delegatie van SV St. Jan heeft deelgenomen aan het 3de molenkampioenschap van Huise. Deze jongens trokken 's morgens vroeg naar het Oost-vlaamse plaatsje Huise dat vlak bij Zingem ligt om daar vanaf  9u30 aan het kampioenschap deel te nemen. Hieraan konden maximaal 18 ploegen van 3 personen deelnemen.

Dit kampioenschap bestond uit een schieting waarbij geschoten werd op een wip die op een molenwiek is bevestigd, een mini-wip in de vorm van een piramide van ongeveer 10m hoog waaraan 5 bollen zijn bevestigd en een liggende wip.

In groepjes van 3 ploegen werden deze disciplines op de molenwip en liggende wip afgewerkt. Op de molenwip en de liggende wip stonden wedstrijdvogels van verschillende kleur. Er werd geloot welke ploeg een bepaalde kleur kreeg toebedeeld.

Bij de molenwip was een geschoten vogel van de eigen kleur -2 punten voor de andere 2 ploegen en een andere kleur 1 punt voor de eigen ploeg waard.

Als men bij de liggende wip een vogel van de eigen kleur schoot, mocht men met 2 dobbelstenen gooien waarbij het aantal ogen van het aantal punten van de andere 2 ploegen werd afgetrokken. Bij een vogel van een andere kleur mocht men met 1 dobbelsteen gooien en leverde het aantal ogen het aantal punten voor de eigen ploeg op.

Nadat er 5 beurten geschoten waren, bepaalde het aantal punten de rangschikking per groep. Hierin was de puntentelling 3, 2 en 1 afhankelijk van het aantal behaalde punten.

Op de mini-wip werd geschoten met een klein boogje en pijlen waarop een grote plastic dop was bevestigd. Hierbij moest men zo snel mogelijk de wip leegschieten. De snelste 6 ploegen kregen hiervoor 3 punten.

Het was al snel duidelijk dat bij deze schieting het pret-gehalte prevaleerde.

In totaal moesten er 2 ronden afgewerkt worden waarbij er na de 1ste ronde 6 ploegen afvielen. De schutters van onze maatschappij hadden onderling uitgemaakt dat het een geslaagd evenement was als de 2de ronde gehaald werd. Nadat de punten waren verzameld bleek dat de doelstelling werd behaald.

De 2de ronde startte voor onze delegatie voortvarend. Na de beurt op de liggende wip behaalde de Steense ploeg de winst bij hun groepje. Hierna werd er nog geschoten op de molenwip. Onze jongens waren in de winningmood en begonnen aan de laatste discipline. Na 5 beurten kon ook deze aan de zegekar gebonden worden.

Nadat alle schutters klaar waren met hun schietingbeurten kon de eindstand worden opgemaakt.

De jongens van SV St. Jan waren op de 2de plaats geëindigd wat alle verwachtingen ruimschoots te boven ging. Ze hadden een gezellige dag gehad met als leuke bijkomstigheid een prima resultaat.

  

 

 

3 maart 2018

Wist u dat men creatief bezig is geweest met sneeuw    op de jaarmarktschieting?

 22 mei

Dat schieten niet altijd een plezierig tijdverdrijf is, ondervond Erik Merckx tijdens de selectiewedstrijd 4 tallen te Koewacht op 20 Mei 2017. Na elk gelost schot, had deze onfortuinlijke schutter zoveel last van zijn rug, dat schieten bijna onmogelijk werd. Na afloop was er toch de beloning; plaatsing voor de volgende ronde.

 

11 mei

Wist u dat bo gekortwiekt is en dit waarschijnlijk met een bepaalde bedoeling is geweest  ( koning te worden van st-jan ) 

Wist u dat jos zijn pijl kwijt was kort nadat hij de pijl in zijn boog stak . De pijl kwam naast ons gebouw bij het muziek op de grond .Wat doe je nu jos ? werd er gevraagd . ik was hem kwijt was zijn uitleg .

 

18-12-2016

Wist u dat we bezoek hebben gehad van drie bonden, de Belgische, Franse en Nederlandse bond. Hier alvast wat sfeerbeelden. Voor meer foto's kijk in het foto-album.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


27-11-2016

We qua gemiddeld aantal schutters bij de november schietingen, dezelfde score hebben bereikt als in 2015; namelijk,97 schutters.
Van de  schuttersmaatschappij uit Lokeren mochten we de meeste schutters ontvangen, waarbij van deze maatschappij 5 schutters alle vier de schietingen bijwoonden.(Bettina,Erik,Marleen ,Kurt en Peter)

27-11-2016

Wist u dat Jos van Damme nu ook barman is bij  svstjan.
Hierbij het bewijs.Zie hier een foto van jos van Damme aan het glazen spoelen , dit was zo uniek dat er gelijk diverse mensen foto' s gingen nemen  ( zie fotograaf links op de foto )


30-04-2016
Wisten jullie dat Guido Merckx al een tijdje aan het schieten is met pijlen die voorzien zijn van BLAAUW/GELE vliemen, geleverd door van Wijnsberghe.
De beste man was niet op de hoogte van de antipathie die Guido er op nahoud als het om blauw/geel gaat.
Wat ons betreft is dit “vloeken in de kerk”.
“Hopelijk gaan ze vlug stuk”, aldus Guido, en zoniet “zal ik ze wel een een stukje helpen om er vanaf te komen”.


21-04-2016

Gisteren zijn er leerlingen van het Reynaert-college op ons schuttersterrein geweest om te schieten. Deze leerlingen moeten in het voorlaatste jaar van hun studie een keuze-actviteit kiezen. De vraag van de docent was of er een mogelijkheid is om het boogschieten op ons terrein plaats te laten vinden waarop hebben ingestemd. Uiteindelijk hebben er zo'n 20 leerlingen gekozen om hun keuze op ons terrein uit te voeren.
 
De leerlingen zijn ingedeeld in een groep van 10 meisjes en een groep van 10 jongens. Bij de meisjes was er eentje die het presteerde om 5 blok-vogels naar beneden te krijgen. Het totale resultaat was 6 punten. Bij de jongens was er een leerling die de hoge blok-vogel naar beneden haalde. Het totale resultaat van deze groep was 7 punten.

      

 

     

 

08-06-2015

Hugo Merckx is er niet in geslaagd de blokvogel af te schieten tijdens de K.+ K. Z.-Vl. Bond in Aardenburg. Michel Mullaert van Aardenburg was na 9 beurten de baas. Wat ons allen verbaasde was de manier waarop hij revanche nam tijdens de blokschieting erna. In drie beurten slaagde hij er in om de blok drie keer af te schieten. Hij omschreef het zelf alsvolgt. Dat zijn vlaaien na de kermis.

 

18-03-2015

Dat het Reijnaert college op bezoek is geweest?

     

     

05-10-2014

Wist u dat met de beweging men zeer waarschijnlijk het omhoog doen van de muit bedoeld word. En dus als ze de muit naar boven doen, ga er dan niet onder staan. Bedankt Erik voor een eenvoudige uitleg van een ingewikkeld bord.

 

21-09-2014

Wist u dat sommige aanwijzingen best wel ingewikkeld kunnen zijn? Het bewijs hiervan word gegeven door deze borden, aangetroffen in? Welke beweging word er gemaakt dat je niet onder staan, noch in de mast of muit klimmen. Voor menigeen geldt, dat als je met je boog aangetrokken staat, niet de behoefte hebt om in de mast te klimmen. Laat staan in de muit, dat vraagt heel wat oefening en lenigheid van de schutter. Wie het antwoord weet kan mailen naar de webmaster.

De bewuste borden staan klaar, in afwachting.

05-09-2014

Wist u dat enkele geruchten nu waarheid lijken te zijn? Een nachtmerrie voor Jos van Damme is opgestaan. Bekijk onderstaande foto en oordeel zelf. Dit moet een nieuw viertal zijn voor s.v. St-Jan!

 

 

30-08-2014

Onze eerste keizer Antonius Verwer is geworden. Dit is inderdaad op voorhand al gevierd door Toon. Gefeliciteerd Tonny.

 

29-08-2014

Een mooie doorzichtige overkapping is natuurlijk top. Maar ze houden groen vast en vuil blijf je zien. Maar wij hebben enkele kranige platenwassers in huis. Theo en Tonnie kruipen zonder angst die glibberplaten over om ze weer kraakhelder te krijgen. En het resultaat mag gezien worden, top gedaan mannen!

 

 

 

04 juli 2014

Wist u dat de koning zijn plichten plechtig heeft vervuld zijnde de koning en keizer schietingen. Zuiddorpe en afgelopen Zaterdag in Aardenburg. Helaas was het resultaat niet zo dat volgend jaar de schieting van de K en K naar Steen komen. Dan vraag je je af of de koning door het ijs is gezakt of een slechte dag had. Wat mij brengt tot het volgende.( Zie foto hier onder genomen afgelopen zondag tijdens de kermisschieting )

Ben ik te dik geworden en naar beneden gezakt? Of een wraak actie van de vorige koning ? Een slechte plakactie van het bestuur? Wie kan mij helpen met dit raadsel. Groeten uit de Wolvenark.

 

21 mei 2014

We zijn weer thuis met beide benen op de grond. Na de euforie van vorige week ben ik vandaag afgereisd naar Koewacht voor de kwalificatie van de 4-tallen.Ons team bestond uit “4 koningen” en met een gezonde spanning begon ik aan de wedstrijdOh oh oh, wat een tegenvaller. Was de druk te hoog vanwege het koningschap?Geen succes vandaag.Zoals ik al zo vaak heb horen zeggen: Je bent zo goed als je laatste schot!!!!Bij deze wil ik ook iedereen bedanken voor de vele felicitaties. Dit was een bijzondere ervaring die wel indruk op me heeft gemaakt.

 Groeten, Koning 2014 (Ronald Wolf)

 

17 mei 2014

 

Verlies er zo uitziet bij het 4-tal van Steen 1?

 

10 mei 2014

U met deze kleuren beter niet op Steen kunt schieten? Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de pijl!

 

 

 

zaterdag10 mei 2014

WOORD VAN DANK,

Afgelopen zondag, 4 mei 2014, was het de jubileum schieting van onze Ber Mortier .Er was een grote opkomst van wel 103 schutters en ook ons STEEN85 was goed vertegenwoordigd met 12 man en 1 mini namelijk Dewi de dochter van Ronald die haar beste beentje voor zette. Zoals gezegd 12 man en op het eind van de schieting een berg met vogel waar je U tegen zegt, namelijk 30 kleine vogels waarvan 1 lot  2 kallen 2zijvogels en ook nog 2 hooftvogels, dat was  niet slecht dachten wij zo .En dit met maar een bosman binnen het team , Voor ons een geslaagde middag en willen wij Ber bedanken voor deze mooie schieting.

 

 

Wist u dat op 28 december een 3-tal schutters van onze maatschappij afreisden naar Rijkevorsel om een pyramide-schieting te beleven en zij daar een wel hele vreemde pyramide mochten aanschouwen.

 

           

 

Zondag 21 april 2014

 

Wist u dat onze voorzitter met steeds grotere fysieke problemen vanaf dat hij van zijn vut aan het genieten is, kampt ?? Zie bijgevoegde foto's.

 

 

 

 

Woensdag 26 maart 2014

 

Enkele weken geleden ging een mooi viertal van onze vereniging schieten naar Merksem. Te noemen zijn Theo de B, Rudie M, Marnic M en Mario de B. Op tijd vertrokken en ook aangekomen, aldaar betaald en een plaatsje gezocht in de
kantine en niet in de tent want we hadden toch  geen rokers bij ons. Zoals velen weten staat er in Merksem ook een uil op wip 1 en 2 alwaar je niet moet zijn met je pijl als je in de wip wilt schieten of voor de meer geoefende schutter een penache wilt schieten. Toch kregen 2 schutters van ons viertal het voor elkaar om "den uil" te schieten , waarvoor hulde , en de prijs een boek kaarten en 2 pennen . Verder zijn er wel wat vogeltjes geschoten maar de schutters van Sint-Jan gingen toch mooi met de meeste uilen naar huis . De schutters die de uil geschoten hebben mogen dit zelf vertellen deze namen geef ik hier niet prijs maar mischien is het een idee om bij de St-Jan hier ook aan te beginnen daar we al 2 ervaringsdeskundigen op dat gebied hebben.

 

 

Maandag 13 januari 2014

 

Op zondagochtend, 12 januari j.l. heeft een vijftal van St.Jan deelgenomen aan de pelotonschieting van Vrij en Blij in de toren van Beveren Bastiaan. Het 5-tal bestond uit Antoine, Adri, Rudy Mortier, Tonny en Theo. Met een score van 350 punten, op een totaal van 500, is het nu afwachten tot eind februari, wanneer alle ploegen aan de beurt zijn geweest, of dit puntentotaal voldoende is om in de prijzen te vallen. De winnende ploeg mag een bedrag van 200,00 euro verdelen. Grote man in onze ploeg was Tonny met 1 hoge vogel , 1 zijvogel en 6 kleine vogels (op 15 scheuten). Een leuk en goed georganiseerd evenement ,met in totaal 87 deelnemende ploegen, dat voor herhaling vatbaar is.

 

Maandag 13 januari 2014

Op zondagochtend, 12 januari j.l. heeft een vijftal van St.Jan deelgenomen aan de pelotonschieting van Vrij en Blij in de toren van Beveren Bastiaan. Het 5-tal bestond uit Antoine, Adri, Rudy Mortier, Tonny en Theo. Met een score van 350 punten, op een totaal van 500, is het nu afwachten tot eind februari, wanneer alle ploegen aan de beurt zijn geweest, of dit puntentotaal voldoende is om in de prijzen te vallen. De winnende ploeg mag een bedrag van 200,00 euro verdelen. Grote man in onze ploeg was Tonny met 1 hoge vogel , 1 zijvogel en 6 kleine vogels (op 15 scheuten). Een leuk en goed georganiseerd evenement ,met in totaal 87 deelnemende ploegen, dat voor herhaling vatbaar is.

 

Maandag 23 december 2013

 

Enkele weken geleden zijn er 2 schutters van onze maatschappij naar Rijckevorsel wisten schieten want daar was een mooie vis-schieting met nog gratis er boven op .dus die twee op pad , naar Rijckevorsel rijden was geen probleem maar waar staan de wippen eerst daar wat rondgereeden,niet gevonden dus toch maar de tom-tom erbij gepakt. En ja hoor na enkele kilometers en door een slijkerig paadje te hebben gereeden kwamen ze bijna een half uur te laat aan. De eerste ronde was net uit dus snel aanschuiven voor hun scheut, Dan in de kantine betalen en eens drinken, de eene schutter zei nog tegen de andere "wat een oud boelleken is da ier jong". Na de eerste ronde komt zoals jullie wel weten de tweede ronde en die liep bijna op zijn eind dus onze steense schutters waren weer aan de beurt. Voor hen werd een vogel afgeschoten en er moest gevuld worden ,Nu waren dit van die kantel-wippen zoals op Graauw ,De pijlenraaper laat de wip zakken ( kantelen) en deze breekt zo doormidden ,paniek alom mensen roepen "de wip breekt",mensen lopen weg ,een van onze leden duikt achter het kot van de pijlen-raapen als een soldaat in zijn schuttersputje. Gelukkig blijft de prang halverwege de mast hangen en raakt er niemand gewond. Van de schrik bekommen hebben ze toch nog enkele vogel kunnen schieten op de andere wip en zelfs nog een blok op de piramide. De heren gingen toch nog met vis naar huis en met een sterk verhaal alhier opgetekent.

  

 

Donderdag 19 december 2013

Wist u dat Piet de Bot bijna 94 jaar, ons oudste lid is, en onlangs 65 jaar getrouwd was. Hartelijk gefeliciteerd met deze mooie mijlpalen, Piet en Florentine, namens de hele vereniging.

Donderdag 19 december 2013
Wist u dat er  Mortieren op s.v. St-Jan vallen? Na Albert volgde eerder al Rudie, nu komen daar Marnic en Roel bij. Het schieten zit hen in het bloed zo blijkt. Bij navraag bleek dat er nog aanwas is, dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Echter, wie tot 4 kan tellen, komt tot de conclusie dat er weer een viertal kan worden gevormd met de naam Mortier. En wie wordt hiervan het slachtoffer is de volgende vraag? Want er was een viertal met Ber, Rudie Mortier, Jozef van Overmeeren en Patrick de Koster . De conclusie is volgens ons zeer helder, Bér is coach en Patrick zit op de wip en kan op zoek naar een nieuw viertal. Daarom de oproep van Patrick, die als volgt omschreven kan worden: Wipschutter zoekt team om mee te doen aan de selectiewedstrijden voor viertallen. Een nieuw televisieprogramma voor de KRO wellicht.  
Zondag 27 oktober 2013
Wist u dat onze vaste pijlenraper op wip 1, Roger Dossche, is geopereerd? Op 7 oktober j.l. heeft hij een nieuwe heup gekregen in het ziekenhuis van Eeklo. Roger revalideerd op dit moment thuis. Het herstel verloopt voorspoedig, volgens onze secretaris. Die is afgelopen week op bezoek geweest. Roger zal echter dit jaar niet meer in actie komen. Er is een vervanger gevonden voor de novemberschietingen. Dit is Etiëne uit Watervliet, succes voor de laatste 4 schietingen van dit seizoen Etiëne. Wij wensen Roger sterkte en een van harte beterschap namens s.v.St-Jan toe.
Zondag 27 oktober 2013
Wist u dat het oefencriterium meer spanning geeft dan toegegeven word? Dit bleek wel uit het feit dat Toine sinds het einde hiervan veel punten scoort. Afgelopen donderdag schoot hij 7 keer raak, de week ervoor vijf. De serie van 7 was er een met 7 treffers. Geen kardoefel (?) erbij dit keer voor Antoine "Doublé" de Deckere. Alle andere keren was dat steevast het geval. Anderen hebben er ook wel mee te maken leren de uitslagen van de vriendschappelijke donderdagse oefenavonden. Zo wordt er sinds het eind van deze competitie de prang zowat leeg geschoten, de panachen vooral. Opvallend genoeg gaat dat op de beschrijfschietingen beduidend minder voor de meesten van de oefenavonden, wedstrijdspanning waarschijnlijk. En Toine? Die ging vrijdagavond in Melsele gewoon verder met zijn naam hoog te houden, 5 vogels waarvan 1 doublé. Chapo Antoine.
Donderdagavond 3 oktober 2013
Tonnie heeft alle moeite niet voor niets gedaan, hij had en heeft de meeste punten van de oefenschietingen van 2013.

Tonnie 43 punten

Danny 41 punten
Guido 40 punten
Donderdag 3 oktober 2013

Wist u dat Tonnie echt alles uit de kast haalt om te winnen? Vanavond is het dus op de laatste oefenschieting erg spannend...
Tonnie 43 punten

Danny 40 punten

Guido 40 punten
Zaterdag 21 september 2013
Wist u dat Tonnie afgelopen donderdag in gedachten zijn overwinning al aan het vieren was. De gedachte dat zijn voorsprong te groot was voor de concurrenten maakten hem dorstig. Hij had de champagne al klaar staan. Maar voor dat de fles ontkurkt kan worden, moeten er eerst nog wat punten bij geschoten worden. De eerste schutter die met rasse schreden nadert is Danny. Eerst moeten de druiven geplukt worden, dan pas kan er gedronken worden. Rake woorden Danny, want de achtervolgers laten zich niet zomaar kisten. De druiven zouden wel eens erg zuur kunnen zijn.

Vrijdag 9 augustus 2013

Wist u dat....   

                            deze vossen kleur bekend hebben ??           

Zaterdag 3 augustus 2013d

Soms word een wedstrijd tussen zestallen vanuit verschillende ooghoeken bekeken. Zo ging ons zestal op bezoek bij Graauw om daar de tweede en beslissende wedstrijd te schieten. Ons zestal stond achter met 10 punten en omdat het warm was, besloot men lekker in de schaduw te gaan zitten om het hoofd koel te houden. Niet wetende dat Bér zijn eigen visie over het gebeuren al had laten schijnen. Hij had namelijk Lydia gebeld om de bestuurskamer te reserveren. Daar kon dan de tactiek en de te verwachten hindernissen worden besproken. Na aankomst op het terrein van Graauw, liep Bér linea recta naar de bestuurskamer. De mededeling om ook daar te komen zitten, werd door het zestal in de (Graauwse) wind geslagen. Het was immers te lekker in de schaduw om daar weg te gaan. Al morrend bestelde Bér een dienblad drinken en zette die voor zich op tafel. Toine had al wat dorst gekregen en ging het blad halen, maar dat mocht niet in 1 keer. Ieder komt er maar zelf om eenen. D'as goed zei Toine en nam het blad mee met de mededeling, ik neem 1 blad mee in dat geval. Bér verbouwereerd achterlatend. De schietingen, zestal en beschrijf, zijn niet denderend verlopen. Het zestal verloor met 19 punten van Graauw. Te weinig wind werd als enige commentaar gegeven, op de vraag hoe het zo heeft kunnen gebeuren. 

Zaterdag 20 juli 2013d

Wist u dat er bij de Pyramideschieting 101 schutters waren?

vrijdag 28 juni 2013derdag 28 juni 2013

Wist u dat er op de oefenschieting van 27 juni niet 1 panache is geschoten? Er met de schamele oogst aan vogels wel een behoorlijk prijskaartje hing aan een punt. Blijkbaar ging het hier om de echte geldschutters.
maandag 22 april 2013 (17 juni geplaatst ivm internet perikelen, excuses hiervoor red.)

Voor de oefenschieting van 18 april jl lag er een verdwaalde tennisbal op ons terrein. Er werd pas echt aandacht aan het ronde ding geschonken toen we naar de blok gingen schieten. Iemand kwam op het lumineuze idee de bal op de moer van de tweede lat te plaatsen. De beloning voor de schutter die de bal, waarschijnlijk per ongeluk, zou afschieten, bestond er uit dat hij zijn medeschutters een rondje zou betalen. De “gelukkige” was onze grote vriend Jos, natuurlijk onder de nodige hilariteit. Vandaar dat er deze avond een DJOSKEN is geboren.

maandag 18 februari 2013
Wist u dat afgelopen zondag (17 februari 2013) er een 3-tal schutters van onze vereniging het idee hadden opgevat om de schuttersmaatschappij te Kallo met een bezoek te vereren. Deze schieting begint om 13u volgens de heren. De schutters vertokken op tijd(12u15) vanaf Heikant omdat er op Kallo meestal toch wel veel schutters aanwezig zijn. Ruim op tijd waren ze daar dan ook aanwezig. Helaas voor hen begon het beschrijf niet om 13u maar om 14u zodat ze de ruime tijd die ze nog hadden maar op een andere manier moesten doden. De gedachte bleef overeind dat ze dan met de loting wel vooraan zouden zijn maar ook dit was niet het geval. Met nog 3 peletons achter hun besliste het lot dat ze in de achterste regionen aan het beschrijf waar 126 schutters aan deelnamen hun kunsten konden vertonen. Al met al dus een lange middag in Kallo.
klik hier voor Wist u dat...deel 1